Vinterdäck

Är det dags för dig att byta till vinterdäck? Hos oss kan du både byta och förvara dina däck under halvåret du inte behöver dem. I vårt däckhotell förvaras sommardäcken tryggt hela vintern. Dessutom kan vi hjälpa dig med nya vinterdäck om de gamla slitits ut. Välkommen till Däckline.

Nytt och begagnat

Om du behöver nya vinterdäck är du välkommen till oss. Vi har ett stort utbud av däck och fälgar i alla dimensioner till alla bilmärken. I vår webshop kan du söka på ditt registreringsnummer och få fram exakt vilka däck som passar din bil. Dessutom erbjuder vi ett brett utbud av begagnade däck och fälgar till bra priser.

Besök vår webbutik här

Snökaos

Något som är oerhört konstigt är att den fruktade vintern med allt vad det innebär, tar oss med överraskning varje år. Trots att alla svenskar vet på ett ungefär när det börjar bli dags igen, så blir vi alla lika överraskade när vintern plötsligt knackar på dörren och det ligger ett fint snötäcke ute på gräsmattan. Att sen vintern faktiskt förvarnar oss alla innan sin ankomst, är det ingen som kommer ihåg. Morgonen är mörkare och kvällarna kommer tidigare. Andedräkten blir ett stort moln framför ditt ansikte, och kylan nyper dig lite lätt i kinderna. Ändå står det i tidningarna varje år, och det slår aldrig någonsin fel, ”snökaos i Skåne” eller ”kylan lamslog Skåne”. Eller vad sägs om ”Snökaos i trafiken.”

Märkligt att den kommer i år igen

Det är när de första rubrikerna börjar rulla in, och när snön har legat på marken några dagar som alla bilägare slås av samma sak. Det är kanske dags att byta till vinterdäck i Helsingborg. Och ja, det är ärlig talat en fantastiskt bra ide. Om än lite sent påkommen kanske. Men det är väl som de säger, bättre sent än aldrig.

Vill du då inte byta dina däck själv, kanske är det för kallt att stå med en domkraft utomhus eller så har du helt enkelt inte lust, så är du hjärtligt välkommen in till Däckline. Det är vi som hjälper dig att byta dina sommardäck mot vinterdäck i Helsingborg.

Däckhotell Helsingborg

När sen du har fått på dina nya vinterdäck i Helsingborg så kommer vi till frågan om förvaring. Däck skall helst förvaras svalt och mörkt, med en jämn temperatur. Helst även i en ren lokal utan påverkan av diesel eller avgaser. Detta för att öka livslängden på dina däck. Något annat man bör tänka på, framförallt om man bor i lägenhet, är att det numera är olagligt att förvara sina däck i fastighetens vinds-, eller källarförråd. En enkel lösning är att låta oss hos Däckline ta hand om dina däck. Här har vi ett välförsäkrat däckhotell, där dina däck kan ligga tryggt till den underbara och efterlängtade våren försiktigt tar plats igen.

Nya däck ger bättre grepp

Är det kan istället dags att köpa nya vinterdäck i Helsingborg så hjälper vår kunniga och professionella personal hjälper dig mer än gärna med just detta. Det kan kännas som en djungel när man inte vet något om de olika märkenas egenskaper, om mönsterdjup och vilken storlek i tum som passar just din bil. Det är för sådana tillfällen som vi är glada för att hjälpa dig. Rätt däck ger bättre fäste på vägen, en lägre bensinförbrukning och en mindre påverkan på miljön runt omkring dig.

Så visa lite hänsyn och respekt mot dig själv, din plånbok och mot miljön. Låt Däckline få hjälpa dig med rätt vinterdäck i Helsingborg. Och du… kör försiktigt!

Hitta hit