Hjulinställningar

Behöver du se över hjulinställningarna på bilen? Boka tid hos oss, eller kom på drop in-besök så ställer vi in hjulen och ser över däcken och fälgarna åt dig. Välkommen till Däckline!

Regelbunden kontroll

Felaktiga hjulinställningar kan göra att däcken slits ojämnt och får sämre greppyta. Det försämrar styrkänslan och bilens stabilitet, vilket i sin tur påverkar kontroll och bromssträcka. Låt bilen gå igenom hjulinställning i vår verkstad en gång om året, eller efter ca 2000 mil för att säkerställa hjulens position.

Bilen är viktig

I stort sett alla bilägare är beroende av sin bil. Möjligheten att köra bil underlättar ditt liv på så många olika plan, både inom det yrkesverksamma livet och det privata. Det skall handlas mat när man kommer hem efter en lång arbetsdag, barnen skall hämtas på skola och fritids och sen skjutsas runt på olika aktiviteter. Om man inte hade haft en bil, hur skulle man då kunna lyckas med allt detta? Framförallt, utan bil, hur lång tid skulle det inte att utföra allt, och skulle man hinna?

Vad gör man för att minska kostnaderna?

Tyvärr är det som så att trots att så många är så oerhört bundna och beroende av sin bil, så är det inte speciellt många, inte ens majoriteten, som vet hur man tar hand om sin bil på absolut bästa sätt. Detta är på lång sikt tråkigt för bilägaren, då en sliten bil kostar så oerhört mycket mer att båda äga och köra. Det påverkar även miljön, då en sliten bil släpper ut mer föroreningar.

Om alla bilägare visste hur mycket pengar man, på lite längre sikt, kan spara in och tjäna genom att hålla bilen i topp skick, hade troligtvis fler sprungit till sin närmsta verkstad lite oftare.

Bara genom en sådan enkelt sak som att se till så att bilen har rätt hjulinställningar för Helsingborg, innebär att du kan spara hundratals kronor varje år.

Ett enkelt sätt att spara pengar

Låt oss hjälpa dig och berätta varför du på sikt tjänar pengar genom att spendera dem. De hjulinställningar du har på din bil påverkar i stort sett helt och hållet livslängden som du kommer få på dina däck. Bara där finns pengar att spara. Om dina däck kan hålla någon säsong längre, så sparar du in pengar genom att slippa köpa nya var och varannan årstid. Däck i sig är inte alltid speciellt billigt, och alla sätt att spara pengar är bra sätt.

När dina däck är felaktigt inställda så inte bara slits däcken ner snabbare, utan då bilen belastas annorlunda än vad som är tänkt så får du även dras med en högre bränsleförbrukning. Högre förbrukning innebär mer föroreningar och en högre bensinkostnad. Om du har köpt en ny bil eller helt enkelt inte vet när hjulinställningen gjordes senast så är du hjärtligt välkomne in och boka en tid för dina hjulinställningar i Helsingborg hos oss på Däckline.

Ett knep från oss till dig

Ett knep som gör att den ovane ägaren och bilföraren vet att det är dags att se över sina hjulinställningar i Helsingborg, är när ratten ständigt drar åt ena hållet. Om du kör rakt fram och släpper ratten, och märker att bilen genast börjar svänga åt antingen höger eller vänster, då är det dags att se över dina hjulinställningar i Helsingborg. Genomför detta test med jämna mellanrum över året, så märker du på en gång när det är dags att komma in till Däckline för ett besök.

Hitta hit